Ondernemende vaardigheden
Video/Tekst

Actieplan

Les 29 Module 4

Ter afronding

Nu je een beter beeld hebt wat ondernemende vaardigheden zijn. Je weet wat de oorsprong ligt van deze vaardigheden. En weet welke technieken je zou kunnen inzetten om de ondernemende vaardigheden in jouw omgeving verder te ontwikkelen. Nu is het tijd om stil te staan hoe dit voor jouw omgeving toepasbaar is en over te gaan tot actie.


De grootste valkuil die wij zien bij deelnemers van trainingen of cursussen is dat zij geen acties koppelen aan de inzichten die zij hebben opgedaan. De kans dat de dag erna de waan van de dag overneemt is levensgroot. De verleiding is heel groot om deze stap over te slaan. Wij willen je uitdagen, nu je al dit punt in de cursus hebt bereikt om te reflecteren op deze cursus en in ieder geval 1 actie te bedenken en mee aan de slag te gaan. 


Hoe? Dat is heel eenvoudig. Door drie simpele vragen te beantwoorden! 

What?

Wat is er gebeurd? Wat merkte je, welke feiten of waarnemingen vielen op?

Deze vraag daagt je uit om nog eens kort terug te blikken op de onderdelen die in de cursus voorbij zijn gekomen. Welke elementen hebben specifiek je aandacht gegrepen? Welk onderdeel gaf je het meeste energie of inspiratie.

So what?

Waarom is dat belangrijk? Welke patronen of conclusies zijn er aan het ontstaan? Welke hypothesen kan ik maken?

Deze vraagt gaat een stap dieper om de reden te achterhalen waarom nu net deze elementen van de cursus waardevol voor je zijn geweest. Wat maakt dat deze elementen je aandacht hebben gegrepen? Welke dynamiek speelt in jouw dagelijkse praktijk? Dit is wellicht de meest lastige vraag om te beantwoorden, besteed hier dan ook ruim de tijd aan. Op basis van dit antwoord ga je acties bepalen dus een verkeerd antwoord leidt tot een verkeerde actie. Take your time!

Now What?

Wat nu? Welke acties zijn logisch?

Tijd voor actie. Let er op dat je niet te grote stappen in een keer neemt. Welke afspraak, actie of gesprekken moet je gaan voeren? Heb je hier hulp bij nodig en van wie? Tot slot, maak het concreet door hier tijd voor te reserveren om aan te besteden. Je bent druk, plan hier tijd voor. Nog mooier is als je nu toch bezig bent deze actie direct uit te zetten!

Succes!

Pen

Bel mij!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!