Ondernemende vaardigheden
Video/Tekst

Groeien in een situatie van schaarste

Les 11 Module 2

Economische Groei

Zoals eerder gesteld, moesten we een aantal veronderstellingen maken om een model nauwkeurig te houden, maar wat gebeurt er als we die factoren beginnen te veranderen? Zoals de hoeveelheid en kwaliteit van beschikbare bronnen? Een economie groeit als er meer middelen en / of betere middelen beschikbaar zijn. Met meer beschikbare middelen kan de economie meer totale goederen en diensten produceren. 

Als de hulpbronnen beter zijn, de technologie verbetert of wij dankzij onze ondernemende vaardigheden onze middelen beter inzetten, betekent dit dat de economie minder hulpbronnen kan gebruiken om dezelfde output te produceren. Hierdoor komen er middelen vrij om de output van andere goederen te verhogen en de totale geproduceerde goederen en diensten te vergroten. Door de toename van de voorraden hulpbronnen, verbeteringen in de kwaliteit van hulpbronnen en technologische vooruitgang die zich voordoen in een dynamische economie, buigen de productiemogelijkheden naar rechts. 

De economie toestaan om grotere hoeveelheden van beide soorten goederen te hebben wordt grafisch weergegeven als economische groei  een verschuiving naar rechts van de PMG. Door de PMG naar rechts te verschuiven, blijkt dat er nu op elk punt op de PMG meer laptops en stroopwafels kunnen worden geproduceerd. Punten die voorheen onbereikbaar waren, zijn nu haalbaar. Dit betekent dat de economie nu een hogere levensstandaard krijgt. 

Waar de economie vandaag voor kiest om op de PMG te produceren, bepaalt in hoge mate de hoeveelheid economische groei die ze in de toekomst zullen ervaren.

Goederen voor de toekomst omvatten goederen zoals kapitaal, onderwijs en onderzoek en ontwikkeling. Als we vandaag dat soort goederen produceren, doen ze niets om aan de behoeften en wensen van vandaag te voldoen, maar ze zullen helpen om toekomstige wensen en behoeften beter te bevredigen. 

Door de economie in staat te stellen in de toekomst een grotere hoeveelheid huidige goederen te produceren, zijn huidige goederen goederen die vandaag in de behoeften voorzien en in de toekomst niets voor ons doen. De meeste goederen die we kopen zijn aanwezige goederen. Voorbeelden kunnen voedsel of benzine voor uw auto zijn.

Reflectie

1.  Welke rol kunnen ondernemende vaardigheden spelen in het mogelijk maken van groei?


2.  Welke afwegingen maakt jouw organisatie tussen produceren voor de huidige behoeften en toekomstige behoeften?


3.  Hoe kijkt jouw organisatie naar het ontwikkelen van vaardigheden ?

Pen

Bel mij!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!